dilluns, 22 d’octubre del 2007

Assemblea local d'ICV

La Comissió Política Local d'Iniciativa per Catalunya Verds de La Roca del Vallès convoca oficialment la seva assemblea pel proper dia 10 de novembre de 2007.




Sobre l'assemblea


Quan farem l'Assemblea ? El dia 10 de novembre de 2007

On farem l'assemblea ? Al local comarcal d'ICV.

I on està ? A la plaça de les Arts, número 5 de Granollers.

Com s'arriba al local d'ICV ?


Ver mapa más grande

A quina hora ? A les 10:00 hores del matí.

Estic interessat en participar, què faig ? Envia'ns un correu a andres.hidalgo@gmail.com.

Fins quan em puc inscriure ? Fins el dia 9 de novembre a les 21:00 hores.



Documentació

Carta de normes de l'assemblea local en format PDF
Carta de normes de l'assemblea local en format Open Document


Document d'organització en format PDF
Document d'organització en format Open Document

Informe polític legislatura 2003-2007 en format PDF
Informe polític legislatura 2003-2007 en format Open Document

Programa electoral en format PDF

Cartell de l'assemblea en format PDF


Per llegir els documents PDF necessitareu l'Acrobat Reader d'Adobe i per llegir els document en Open Document necessitareu l'Open Office.




Actualització 23/10/2007


Se m'ha oblidat posar que l'eslògan de l'assemblea està agafat d'un comentari d'un anònim que va deixar un comentari en el bloc i que hem fet nostra com una declaració d'intencions del que volem ser.

Salut!

divendres, 19 d’octubre del 2007

Què és censurable ?

Mesos abans de que en Miquel Estapé fos l'Alcalde de La Roca, vam coincidir a la cargolada de la Festa Major de La Torreta. Entre cargol i cargol i truita de patates vam deixar el politiqueo i vam estar parlant d'informàtica i telecomunicacions. Com tothom sap, en Miquel és un teleco i jo, per qui no hagi llegit el meu perfil, sóc informàtic. Jo l'intentava convèncer de la necessitat de que l'Ajuntament adoptés el programari lliure en tot el que fa l'intercanvi de documentació, que es canviessin en la mesura del possible els servidors a Linux, ja que suposaria un estalvi econòmic i que les impressores permetessin impressions a doble cara per estalviar paper.

També vam estar parlant de quina manera s'hauria de moderar el fòrum municipal. De fet, ja estava encarregada una modificació del fòrum per evitar la publicació immediata ; havia de passar per un moderador. Un moderador és la persona que decideix el que és acceptable i el que no, en base a uns suposats paràmetres objectius, que d'objectius no tenen res. M'explico. En la majoria de fòrums, blocs, portals, etc. on l'usuari pot manifestar la seva opinió ho ha de fer en virtut d'unes normes de comportament. Aquestes normes, com eduació, correció o respecte les acceptem per poder publicar. Cada persona té una concepció del que és l'educació o el respecte i segurament són diferents a les que jo o altre persona poguem tenir. Jo podria fer un article molt irònic parlant d'algú i que aquest algú se sentís profundament insultat o enfadat pel que he escrit. I podria no haver utilitzat cap insult.

A tot això li podem sumar una variable : el moderador. Qui s'encarrega de decidir què es publica i que no també té interioritzats aquests valors, i són diferents de les persones que publiquen, pel que la convivència és complexa. Jo puc publicar un missatge en un fòrum i el moderador creure que està fora dels límits permesos. És molt difícil saber on estan els límits. Es pot dir en un fòrum que un polític és un fill de puta ? Es pot dir en un fòrum que un violador és un fill de puta ? Es pot dir en un fòrum que un veí és un fill de puta ? Tinc la convicció que molt dels lectors i lectores considerarien que dir que un violador és un fill de puta no és tant censurable com els altres casos. També tinc la convicció que sí es censurable insultar a un veí en major grau que a un polític. No tinc el més mínim dubte.

Aquestes qüestions m'han sorgit arran d'una sèrie de fets que han passat en pocs dies. El primer, és que un/a blocaire roquerol (anònim) va deixar un missatge a Crónicas desde Siberia on deia que no l'havien deixat publicar un missatge al fórum municipal publicitant el seu bloc. Em recorda el cas del Bloc del Roquerol, sense activitat avui tot i que l'hem recuperat per tal que escrigui alguna coseta, que va agafar les adreces de la gent del fòrum per tal d'enviar un missatge anunciant el seu bloc ja que no li van autoritzar la seva publicació. Jo sí li he publicat el missatge i l'he fet un link en aquest bloc i a Crónicas desde Siberia.

El segon fet és que ha reaparegut el nostre estimat Jaume J. Domènech, i ho ha fet amb energies. Va contestar un missatge a Crónicas desde Siberia. I a més, va passar-se pel fòrum de La Roca i va deixar alguns missatges que no tenen desperdici, entre ells el fil al César el que és del César . En aquest fil, exposa un missatge que va enviar al fòrum i que no va ser publicat. I és un missatge on explica que els plans de Les Hortes, Maiols-Can Planes i que serviran d'excusa per portar endavant La Molinada. A més apareixen els cognoms de dos persones que van pagar la campanya de CiU i que seran beneficiades pel canvi d'Alcalde : Clascà i Nieto. Aquest missatge no va ser publicat inicialment. Es censurable aquest missatge ? El que s'afirma en el missatge és quelcom conegut : aquestes persones han donat suport a l'actual alcalde i tenen interessos en plans que s'han de desenvolupar. No diu res que no sigui cert. De fet, és un tema vox populi a qui ningú s'havia atrevit a posar-hi els noms per escrit. Però m'agrada més la resposta d'en Gregori Conill Clascà, que pel que sembla forma part del gabinet de propaganda de l'equip de govern, en que el convida a que alhora de trasladar una opinió s'hauria de mesurar molt les paraules (sic) i que vigili amb els noms i cognoms de les persones que vostè fa sortir, pot generar gravisims problemes per vostè mateix (sic). Probablement es referia a problemes legals, però llegit tal qual sembla un diàleg d'el Padrí. Molt interessants també les altres respostes i les referències al sabó.

Tercer. Comentar també el cas del meu bloc. La veritat és que jo publico tot el que arriba sempre i quan es respectin aquestes normes i valors dels que he parlat. A dia d'avui, no he hagut de tirar res enrera, ni al meu bloc ni a Crónicas desde Siberia. I hem publicat algunes que ens han tocat la moral, però és el risc de qui obre un espai de participació. No tothom està d'acord amb el que penso i pensa la gent d'Iniciativa. De fet, jo tinc alguns plantejaments que xoquen frontalment amb altres dels companys d'ICV i que discutim de tant en quant (un dia en podem parlar). I així ha de ser.

Per últim suggerir només que en el fòrum municipal no es publiquin les adreces o es faci d'alguna manera (tinc algunes idees) per tal que la gent que fa spam no les pugui agafar. Publicar una adreça de correu electrònic a qualsevol pàgina és fer que entri en bases de dades per que ens trametin correu brossa de la Viagra, el Xalax o el Fith Bank.

Salutacions!

dijous, 11 d’octubre del 2007

Panem et circenses

Pa i circ era el que la societat romana demanava als seus governants. Volien entreteniment i menjar. Garantint aquests dos serveis bàsics els romans no eren gent conflictiva i els governants podien fer i desfer sense preocupar-se de revoltes o protestes.


Arran de mantenir un diàleg amb en Dani Martín, vam establir un paral·lelisme entre la demanda romana de Pa i Circ i l'acte que es faria el passat dissabte 6 d'octubre. No és que no s'hagi fet mai un acte d'aquest tipus ni que no haguem participat i/o organitzat. La diferència era que ho organitzava qui havia estat en contra durant la passada legislatura.

Està vist i comprovat que si no hi ha teca la gent no apareix, perquè hem de ser sincers ; la inauguració d'un centre cultural no és prou motiu per perdre un matí o migdia. Ara, si podem fer el vermut i que pagui un altre, llavors desperta un diferent interés.

Conscients que la inauguració no havia de ser un acte de partit, ja que el govern municipal disposa d'un ampli sèquit que l'acompanya arreu, s'havia d'omplir de requerols i roqueroles. La millor manera d'atraure gent sempre ha estat amb el menjar, i si no es vol fer el ridícul i omplir la sala, s'ha de fer un càtering d'aquells que quan arribes a casa, pots estalviar-te el dinar perquè ja vens tip o tipa. I així va ser. Fins aquí, normal.

Tot té el seu però... resulta que la passada legislatura, el partit del responsable del CC_LR criticava i demanava l'import de cada càtering que es feia en qualsevol acte. Llavors em sorprén que tanta beligerància la passada legislatura respecte a aquest tema faria que la política d'aquest govern fos austera i els fastos del passat passessin a la memòria popular. Doncs no. L'equip de govern, format per dos partits que estaven a l'oposició la passada legislatura estan patint les conseqüències de no pensar el que van dir durant 4 anys, quan no tenien cap responsabilitat i parlar era gratuït. I aquesta anècdota és insignificant amb tot el que vindrà. Al fòrum municipal ja hi ha gent reclamant que l'Alcalde faci front als seus compromisos, i només fa poc més de 100 dies que va accedir al càrrec.

Doneu-nos pa que circ ja en tenim.

Salut

dissabte, 6 d’octubre del 2007

Cap a l'assemblea local

Tot i que haviem parlat de fer l'assemblea local a principis de setembre, per una sèrie de motius no es va poder iniciar el procés assembleari. Ara ja sí. Avui dissabte ens hem reunit els membres de la Comissió Política Local per fixar el calendari definitiu que han de portar-nos a una assemblea on renovar-nos i intentar posar cares noves a aquest projecte de progrés que és Iniciativa per Catalunya Verds.

Volem que aquest procés assembleari sigui transparent i que tot el procés sigui públic, pel que a través d'aquest bloc es podran consultar els documents de discussió. El calendari és el que segueix :

Data de l'assemblea : dissabte 10 de Novembre de 2007
Publicació de documents : dilluns 22 d'Octubre de 2007

Aquesta assemblea és oberta a tothom que vulgui participar-hi i tenen dret a vot els afiliats i amics (figura creada per Iniciativa per designar a gent que participa a ICV però que no és militany) d'Iniciativa per Catalunya Verds.

Salut!

dijous, 4 d’octubre del 2007

2000 visites : gràcies als lectors i lectores

Ahir vam superar les 2000 pàgines visitades en aquest bloc. Gràcies a totes i tots que llegiu, i aguanteu, les meves parrafades i aquells i aquelles que han donat un pas endavant i han participat. Moltes vegades, la majoria fins ara, són per tocar-nos les orelles. Altres, menys, per donar-nos ànims i sentir que no estem sols i ens encoratge a seguir creient en que la política pot ajudar a canviar alguna cosa. Aquest bloc seguirà funcionant mentre vosaltres el llegiu i seguirà sent obert a tothom. Encara no he hagut de retirar cap comentari ofensiu cap a la meva persona, persones a les que represento i/o persones que han escrit la seva opinió en aquest bloc. I espero que segueixi així ja que em demostra que les persones que passen per aquest espai són respectuoses i tolerants amb altres opinions.

Gràcies a totes i tots pel vostre interès, paciència i col·laboració.

Una abraçada.

Andrés Hidalgo

dimarts, 2 d’octubre del 2007

Avantatges d'empresa

Recordo quan tornava de l'escola que el meu veí del tercer, i ara veí meu també a La Torreta, anava a treballar a La Camp. Amb la seva motxilla i la roba blava, cada dia, als volts de les dos de la tarda, sortia del portal, creuava el carrer i agafava el passeig fins al final, trencava a la dreta, passava la rotonda i al semàfor creuava. Llavors la Camp estava creuada per dos carrers, un en sentit nord-sud i un altre en sentit est-oest, fruit que aquesta empresa havia anat creixent i ocupant els solars a costat i costat dels carrers. Desavinences, després solucionades, amb l'Ajuntament de Granollers permetien que et poguessis passejar entre camions de silicats i molls de descàrrega. Sempre en va cridar l'atenció un cartell que hi havia es contaven els dies que portaven sense accidents laborals. La gent que treballava a La Elena (la gent més gran l'anomenava també així) cada determinat temps se li oferien uns lots de productes dels que fabricaven a l'empresa. A casa del meu veí mai faltessin els detergents, rentavaixelles i el Kalia.

A casa meva, els meus pares havien treballat a la Policlínica. Sempre hi havia esparadrap i gases i tensoplast. Les tisores que utilitzava la meva mare quan cosia eres quirúgiques i les meves eres d'aquelles rodones amb una part plana que servien per tallar el guix. Ara, com que la meva dona també està en el mon de la salut, a casa no falten mai els antihistamínics per quan una legió d'àcars envaeix les meves fosses nasals. A part, tenim a casa un esfingomanómetre i un fonendoscopi, que fa les delícies de l'avia ja que no cal que vagi a la farmàcia per conèixer la tensió arterial.

Un amic meu que treballa a la RENFE té una targeta blava que li permet viatjar sense haver de pagar i tenir descomptes en llarg recorregut. Un parent de la meva dona és un càrrec intermig de la RENFE i té una targeta vermella que li permet anar de Madrid a Barcelona per 14 euros. Un bitllet de Barcelona a Puigcerdà costa 8'20 €.

Hi ha moltes feines, ja sigui per part de l'empresa, per la situació o pel coneixement, et reporten a la teva quotidianitat un benefici o avantatge. Divendres passat, dia 28 de setembre, va aparèixer una noticia a La Revista del Vallès i al Bloc d'en Miquel Estapé (el dia abans) en que es posa de manifest que el 70% de les llicències d'obres atorgades per aquest nou Ajuntament són per projectes urbanístics del mateix Alcalde, el Sr. Ros, que no oblidem que no ha deixat la seva activitat professional com a arquitecte.

Aquesta situació em planteja alguns interrogants...

No són masses llicències d'obres per algú que hi dedica un 10% de la seva jornada a la feina legítima ? Si tenim en compte que la jornada estándar és de 40 hores, l'Alcalde dedica 4 hores a la setmana. A la SETMANA. Cada setmana li deu donar temps a dissenyar una columna o un tros de façana.

És reprobable des d'un punt de vista ètic ? Suposo que els acèrrims del Sr. Ros es llançaran al meu coll en defensa del nostre capaç i responsable Alcalde (com ens recorda un comentarista anònim) en aquest mateix bloc. Des del meu punt de vista, algú que ha estat reclamant ètica en temes d'urbanisme a l'anterior alcalde, hauria de tenir més cura a l'hora de fer segons quines coses. No solo hay que parecerlo, hay que serlo em deien. No poso en dubte que les llicències no siguin legítimes ni legals, però els interessos de l'Alcalde haurien de passar a segon terme i no s'haurien de barrejar amb la política. Hi ha quatre coses que no s'han de barrejar amb la política : l'esport, la feina, la família i el sexe (per allò de l'eròtica del poder). Barrejar aquests supòsits amb la política sol tenir conseqüències imprevisibles. En aquest cas, barrejar ser arquitecte amb l'alcaldia i la regidoria d'urbanisme és molt més que perillós. Des d'un punt de vista ètic no trobo correcte que un arquitecte que exerceix en el mateix poble en que és Alcalde sigui també el regidor d'urbanisme. És la dita aquella de Juez y parte.

Ser arquitecte, Alcalde i regidor d'urbanisme, a més, et confereix una posició privilegiada, per sobre del bé i el mal una mica perillosa. Tots sabem que quan l'administració vol posar-t'ho difícil té tots els mitjans burocràtics per tal de que desisteixis i/o et deixis les ganes per la propera vegada. L'aprovació de llicències d'obres es poden demorar fins esgotar els terminis i, després, dir-te que et falta una fotografia, un paperot o un nosequé i tornem a començar. I això està passant. La llicència de l'escola Mogent encara no està tot i que fa alguns mesos que està sobre la taula. Sabem que l'equip de govern no la vol on està projectada (a l'acord CiU-ERC està explicitat) i la manera de demorar les obres és no atorgant la llicència. Quan més temps triguin, més temps de barracons.

Si seguís aquest ritme d'aprovació de llicències es podria donar el cas que el negoci del Sr. Ros com arquitecte creixés ja que la concessió de llicències és molt ràpida, pel que la demora en la construcció del que sigui que projecta el Sr. Ros com arquitecte seria menor, i en la construcció, estalviar temps és estalviar diners.

Estarem al cas de com evoluciona el tema i si com afirma l'Alcalde, es concediran les llicències a l'Escola Mogent (a la que van votar a favor de la construcció en l'actual ubicació) i a la universitat de Telefónica.

Salut!