dijous, 11 d’octubre del 2007

Panem et circenses

Pa i circ era el que la societat romana demanava als seus governants. Volien entreteniment i menjar. Garantint aquests dos serveis bàsics els romans no eren gent conflictiva i els governants podien fer i desfer sense preocupar-se de revoltes o protestes.


Arran de mantenir un diàleg amb en Dani Martín, vam establir un paral·lelisme entre la demanda romana de Pa i Circ i l'acte que es faria el passat dissabte 6 d'octubre. No és que no s'hagi fet mai un acte d'aquest tipus ni que no haguem participat i/o organitzat. La diferència era que ho organitzava qui havia estat en contra durant la passada legislatura.

Està vist i comprovat que si no hi ha teca la gent no apareix, perquè hem de ser sincers ; la inauguració d'un centre cultural no és prou motiu per perdre un matí o migdia. Ara, si podem fer el vermut i que pagui un altre, llavors desperta un diferent interés.

Conscients que la inauguració no havia de ser un acte de partit, ja que el govern municipal disposa d'un ampli sèquit que l'acompanya arreu, s'havia d'omplir de requerols i roqueroles. La millor manera d'atraure gent sempre ha estat amb el menjar, i si no es vol fer el ridícul i omplir la sala, s'ha de fer un càtering d'aquells que quan arribes a casa, pots estalviar-te el dinar perquè ja vens tip o tipa. I així va ser. Fins aquí, normal.

Tot té el seu però... resulta que la passada legislatura, el partit del responsable del CC_LR criticava i demanava l'import de cada càtering que es feia en qualsevol acte. Llavors em sorprén que tanta beligerància la passada legislatura respecte a aquest tema faria que la política d'aquest govern fos austera i els fastos del passat passessin a la memòria popular. Doncs no. L'equip de govern, format per dos partits que estaven a l'oposició la passada legislatura estan patint les conseqüències de no pensar el que van dir durant 4 anys, quan no tenien cap responsabilitat i parlar era gratuït. I aquesta anècdota és insignificant amb tot el que vindrà. Al fòrum municipal ja hi ha gent reclamant que l'Alcalde faci front als seus compromisos, i només fa poc més de 100 dies que va accedir al càrrec.

Doneu-nos pa que circ ja en tenim.

Salut

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser la memoria em falla, pero estic casi convençut que en diverses de les invitacions que havia rebut en l'epoca PSC-IC verds, tambe apareixia aquest petit text de "petit refrigeri".

No caieu en la seva manera de fer oposició....

Andrés Hidalgo ha dit...

Benvolgut/da

en el segon paràgraf parlo precissament que nosaltres també hem estat organitzadors i participants d'events en el que s'ha servit "petit refrigeri".

Salutacions

BLOG LIBERAL DE LAS CLASES MEDIAS ha dit...

Senyor Hidalgo,

la seva actitud sembla la d'un nen petit.

No fa falta dir res sobre aquest tema. Vostès han de lluitar per millorar la Roca, i no per treure temes que no venen al cas i que nomès són per desprestigiar a una persona que ha obtingut el recolze de la majoria de la gent que tenia dret a vot a la Roca (mitjançant el pacte amb ERC).

No heu d'estar, SEMPRE, mirant a veure si el sr. Ros fa això que nosaltres també feiem, o si allò altre.

Recordo perfectament dir al sr.Estapé en el ple d'investidura del Alcalde, que tots lluitarien per fer el be per aquest poble. Posin vostès, també, de la seva part.

Si estimen la Roca, facin el favor de recolzar a l'Alcalde quan s'hagi de paralitzar una obra que faci malbé el medi ambient. Recolzin a l'Alcalde, encara que nomès sigui per donar estabilitat a la Roca del Vallès.

Màrius Blanco, President de PLATAFORMA LIBERAL CATALANA

Andrés Hidalgo ha dit...

Benvolgut Màrius,

ens demanes que ens posem al costat de qui ha estat posant pals a les rodes durant 4 anys ? Molt em temo que no. Hi ha projectes a La Roca que han nascut amb voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones o evitar que marxin de la nostra vila, i aquests, estan paralitzats a dia d'avui. I nosaltres, com a membres de l'anterior govern defensarem aquestes actuacions, i per tant, no podem fer causa conjunta amb qui té una altra visió de com ha de ser el nostre poble.

No pot demanar lealtat qui no l'ha tingut en res del que s'ha fet en 4 anys. Jo sé de la teva admiració per aquest govern i que en fas una defensa a mort, però tots no pensem com tú i per això no som desmereixedors de que s'escolti la nostra opinió (com vas insinuar en un missatge anterior).

Salutacions

BLOG LIBERAL DE LAS CLASES MEDIAS ha dit...

Senyor Andrés,

no faig cap defensa a mort de l'actual govern de la Roca, i de cap govern.

Nomès li demano, que per sentit comú, i si el que volen els senyors que formeu ICV La Roca, feu el favor de recolzar al govern del Rafael i del Albert.

Diguim vostè per què diuen un no rotund a col·laborar amb l'actual govern. Expliqui-m'ho.

Màrius Blanco, President de PLATAFORMA LIBERAL CATALANA

Andrés Hidalgo ha dit...

Benvolgut Màrius,

suposo que has passat per alt el comentari al que estas responent. No puc fer front comú amb el Rafael i l'Albert ja que s'estan carregant el que hem fet durant 4 anys, com per exemple, la vivenda pública, el casal d'avis, paralitzar el pojecte de l'escola de La Torreta (o enlentir el de l'escola Mogent) o fer plens cada dos mesos (gran exemple de democràcia i participació). N'hi ha més, però posar-t'ho es fer-me perdre el temps i sobretot, fer-te perdre el temps a tú en aquest bloc "que no val res".

Salutacions,

Andrés

BLOG LIBERAL DE LAS CLASES MEDIAS ha dit...

Senyor Andrés,

que se celebrin plens cada dos mesos no vol dir que s'estigui atropellant la democràcia a la Roca. Vivenda pública? Em pot dir vostè perquè s'està carregant la vivenda pública? Han paralitzat unes obres que, començaven per destruir el medi ambient, i terminaven per sobreexplotar el terreny que hi havia per construir aquestes vivendes.

Salutacions cordials.

Màrius Blanco, President de PLATAFORMA LIBERAL CATALANA

Andrés Hidalgo ha dit...

Hola Màrius,

home, si tenim en compte que el ple és l'òrgan de democràcia local, i es passa de una sessió per mes a una cada dos mesos, sí que estan limitant que la gent participi. Jo no poso en dubte que siguin demòcrates, que és una altra cosa, poso en dubte (i en el fòrum municipal també està començant a posar-se de manifest) que tanta obertura, transparència i democràcia no és tal.

D'altra banda, només dir-te que tu i jo tenim un criteri molt diferent del que volem i per tant no ens posarem d'acord mai en alguns temes, però prefereixo un bloc de vivendes planta baixa més dos en el 30 % del terreny de les Hortes que no 70 casetes amb jardí (i probablement piscina) en el 70 % de l'espai.

Salut!

Andrés