dimarts, 1 d’abril del 2008

De ple (municipal) a la inquisició

El passat dijous vaig assistir al ple municipal. Vaig arribar uns 20 minuts tard i la meva sorpresa va ser que hi havia molta gent, fins al punt que havien col·locat cadires al fora de la sala. La raó de tal concentració de gent era deguda a que CiU volia demanar la dimissió de l'ex-alcalde Miquel Estapé, i allà es van concentrar defensors i detractors de l'ex-alcalde.

Quan crèiem que ja no tindria capacitat de sorpresa, el xèrif municipal ens va tornar a sorprendre amb un panfleto a tot color i en paper gruixut i de qualitat, en que diu que són els salvadors de La Roca i que no es farà ni les Hortes ni Maiols-Can Planes. A més, exigiexen que en Miquel Estapé demani la dimissió al ple per haver votat un pla parcial en què el seu pare té una mica més del 3% (curiós número que va posar neguitós al grup de CiU al parlament) i que l'equip R va recòrrer, i de moment li han donat la raó.

El que va passar va ser lamentable. Es va intentar orquestar un linxament públic d'en Miquel Estapé per part d'una persona que no és el més adient per parlar de transparència i ètica. Aquest ple es podria haver fet quan tocava, dijous sant, i a la cadira de Miquel li podrien haver calat foc, com en els millors anys de la inquisició (i ara coneguda com Congregación para la Doctrina de la Fe). Hagués estat tot molt més ambientat.


Sobre el contingut del citat panfleto, un parell de consideracions :

Les Hortes.
La sentència encara es pot recòrrer, pel que em sembla que han venut el peix quan encara no l'han pescat. I a més, crec que se li donarà la raó a en Miquel Estapé. En el folletó de CiU s'exigeix la dimissió argumentant que a Terres Cavades l'imputat ho va fer. Crec recordar que aquest cas té una diferència substancial respecte al nostre ; el regidor va amagar els interessos que hi tenia, cosa que en la meva opinió no s'ha fet a més de presentar un detallat informe per part del secretari sobre la legalitat de l'operació. Crec que l'antic secretari va demostrar a tothom que l'interés de l'Ajuntament sempre havia estat treballar en la legalitat. Ja sabem que la neurona del xèrif s'ho agafa tot a la tremenda i és incapaç de veure una mica més enllà de la punta del seu nas.

Maiols-Can Planes.
Al fil de l'argumentació anterior, constatar que el nostre xèrif no veu més enllà del seu barret. Anuncien que la sentència de Maiols-Can Planes és definitiva ja que la Generalitat ni el propietari l'han recorregut. Només recordar que s'ha produït l'aturada del projecte per un defecte de papers. Pel que m'he informat, els interessats poden tornar a iniciar el procés amb tota la documentació requerida i ningú els podrà aturar. I es veu, que si des de l'Ajuntament possessin inconvenients, estarien incorrent en un delicte que es pot penar amb fins 12 anys d'inhabilitació, crec recordar. I torno a recordar, que qui avui governa és hereu de qui va concedir els drets d'edificació a Maiols-Can Planes, i que aquests drets no expiren, si no que es poden comprar. Jo només espero que no vulguin comprar els terrenys a l'actual propietari amb diner públic quan als veïns i veïnes de Santa Agnès se'ls ha demanat 1.200.000 € per treure la formigonera.

Respecte a aquest tema encara, dos coses ; la primera és una qüestió que no entenc, com és que hi ha una parcel·la segregada del pla (i de propiertari local) i que no li afecta aquesta sentència. La segona, un comentari que he sentit, en que una persona comentava a una altra que no volien vivendes de pobres a la zona. Molt il·lustratiu. Ja veig per on van les coses...

D'altra banda, esmentar també que van estar-hi presents els paradistes del mercat de divendres, i no estaven contents precissament. Un amic meu em va regalar 15 xapes com les de la imatge que vaig donar als paradistes i que divendres al mercat van lluïr. El nostre estimat xèrif, amb el seu to habitual de transcendència, va intentar dividir-los argumentant que un dels defensors del mercat del divendres està muntant les seves històries particulars per muntar un mercat els dissabtes a Granollers, concretament, a la zona de Fàtima. És curiós que a Granollers no sàpiguen res. Deu ser que el xèrif també ho és de Granollers. Des d'aquí, donar suport a totes les persones que fan el mercat del divendres i que sàpiguen que no estan sols, que hi ha molta gent que està amb ells.

El que tinc clar, és que si algú ha de dimitir, aquest és en Manel Álvarez. I no només per com està portant els temes municipals. És una persona que genera crispació allà on va, i ha quedat demostrat que quan l'equip de govern no vol merders, el mantenen ben callat.

Per cert, dir-vos que vaig tenir el gust conéixer i de poder despatxar una estona amb el regidor de La Torreta, en Gabriel Parra. Com a persona, un tiu maco. En el terreny polític, tenim les nostres diferències. Vam parlar de futur, de projectes, d'entitats i com millorar les coses. Uns dies després, em va recordar que no ho havia publicat al bloc tal i com li havia dit (estava de viatge). Ara ho publico. Salut Gabriel!

La propera setmana i amb motiu de la setmana de la solidaritat de La Roca del Vallès, no parlaré de política (a no ser que el xèrif es retiri). Parlaré de solidaritat i d'un projecte d'una ONG amb la que he començat a col·laborar.

Salut i endavant.

Andrés

1 comentari:

La profe ha dit...

Ostres! Sí que està animada la cosa...
Jo tinc una veïna que saps tots els rumors de Granollers i tampoc sap res d'això del mercat del divendres... I mira que ens queda aquí al costat...