dimarts, 22 d’abril del 2008

La batalla d'internet

La Roca té quelcom que la fa especial en molts aspectes. Entre ells, una vida política molt i molt agitada. A les bústies de casa rebem butlletins i panfletos de tot l'arc de Sant Martí polític de la nostra vila. A finals del passat any, ERC va editar un fulletó. Més recentment, CiU va deixar a les bústies de La Roca (a casa no ens va arribar) uns fulletons instigant al linxament públic de l'exalcalde, en Miquel Estapé. Fa pocs dies, el PSC ha deixat un butlletí on parla d'aquests 10 mesos de (des)govern, a més de l'ARE de La Torreta. La gent d'ICV encara no hem preparat el nostre, però sortirà cap al Juny, coincidint amb l'any de reinat d'en Rafael Ros.

Els butlletins, que han estat i son encara el vehicle de comunicació dels partits, estan deixant pas a noves formes de comunicació a través d'Internet ; molt més directe, actualitzat i participatiu (o no!).

La web del nostre Ajuntament, des que la conec, té un fòrum de participació obert al debat. Ja en l'etapa del govern anterior i arran d'una arribada massiva de missatges, molts d'ells insultants i amenaçants, pel tema del tancament de La Nau, es va posar fre a la publicació lliure de missatges. En Miquel Estapé va ser el promotor d'aquesta iniciativa que encara avui es basa en que un moderador decideix quins missatges es publiquen. Aquest mecanisme de control ha estat molt controvertit ja que han quedat missatges sense publicar (entre ells un meu que podeu consultar). Des que ha hagut canvi de govern sembla que es perden mes missatges de l'habitual, es publiquen molt de tant en quant i fins i tot, es publiquen missatges amb urgència si pertanys a un partit del govern. Com a anècdota del fòrum diré que arran de la reunió que l'Ajuntament va tenir amb els veïns i veïnes de La Torreta per tractar el tema de l'ARE, vaig sol·licitar que es publiqués el powerpoint que es va passar durant la reunió. Al poc temps (crec que hores), estava publicada la nota amb la noticia però no el meu missatge, que es va publicar dies més tard. El fòrum municipal ens ha descobert dos estrelles emergents ; la lideresa d'ERC Maria Llerdà i la Balbina Lòpez.

Els blocs s'han anat popularitzant i a La Roca, de polítics, en tenim varis. Els primers van ser el Bloc del Roquerol, avui inactiu i el Bloc d'en Miquel Estapé, sembla que el primer alcalde en tenir-ne un. El bloc d'en Miquel Estapé s'actualitza sovint i hi podem trobar opinions del proipi Miquel, així com del PSC i persones afins. Després aparegué el aquest bloc, on de manera setmanal (tot i que en èpoques electorals la publicació és més sovint) us parlo de política des del punt de vista del responsable d'organització d'ICV de La Roca del Vallès, però també d'altres coses com el reciclatge o solidaritat. També he parlat, com ens recorda la meva estimada Maria Llerdà, de coses de frikis.

Arran de no obtenir representació municipal a les passades eleccions municipals, vam decidir posar en marxa Crónicas desde Siberia per tal de parlar de la política i les noticies de La Roca sempre amb un to humorístic i irònic. M'han filtrat que és una web que visita l'Alcalde sovint.

Després va arribar el bloc d'Esquerra de La Roca, on molt de tant en quant penjen coses. No diré res més del bloc no sigui que s'enfadin.

Últimament s'ha posat en marxa el Bloc Testafort, creat per un grup d'afins de l'actual Alcalde, entre ells el columnista de La Revista del Vallès César Alcalá (i a qui sempre anomeno, per error, César Vidal). Podeu llegir el bloc d'aquesta gent, i qui cregui que soc un radical o que la web de Crónicas es molt canyera i cínica crec que hauria de fer-se una volta pel Testafort. Com apunt, només recomanar-vos que llegiu l'article que parla perquè es necessita el grup Testafort. Està clar que l'equip de govern, més ben dit CiU perquè no vull creure que ERC se sent representada per aquest grup, ha prescindit del cos de premsa voluntari que tenia al fòrum per passar a l'acció. No tenen res que envejar a la Brunete Mediática formada per la COPE, El Mundo, Libertad Digital i La Razón.

Per últim, citar que també han aparegut blocs d'entitats, que si no estan relacionats amb la política directement, per una sèrie de raons, sí s'han vist indirectament. Aquests són el bloc de l'AA.VV. de Santa Agnès o el bloc del Centro Cultural Galego da Roca do Vales.

I és que sembla que les noves guerres polítiques s'estan lliurant a la xarxa.

Apunt friki (a la salut de la senyora Maria Llerdà)
El senyor Manel Álvarez em recorda a Gríma "Lengua de Serpiente", que és un conseller del rei Théoden de Rohan. Si és massa la lectura, surt a la segona pel·lícula.


Salut i endavant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A propòsit d’en César Vidal, perdó vull dir Alcalà, mireu quin domini te la Bruroca mediàtica:
1) Les faltes ortogràfiques al següent post: http://testafort.blogspot.com/2008/04/ciudadanos-de-la-roca.html, on escriu herrores, sense complexes.
2) El seu gran nivell de català al seva feina professional? on l’únic comentari que rep és per a recriminar els errors sintàctics. http://www.e-noticies.com/opinions/telma-ortiz-37804.html
Aquí hi ha nivell, si senyor.

Anònim ha dit...

Querido Andrés:
He disfrutado ¡para qué ocultarlo! con tu entrada en el blog. Me he reido de tu agudo ingenio y tus "apreciaciones" sobre la "movida" del pueblo. ¡Es que La Roca es única! (comparto totalmente tu opinión).
Al respecto, permíteme añadir algún que otro matiz...¿puedo?.
a) Gracias por llamarme "estrella emergente". No se aprecie aquí ni ironia, ni significado oculto alguno, pues tengo claro que si alguien habla bien de mí, ¡ese eres tú!. Por el contrario he disfrutado de "tú visión", pero ¿sabes?, a mí me resulta más bien patético... Yo... entre la Sra. Llerdà y las focas, puesssss ¡prefiero las focas!.
Mejor aclaro eso antes de que pueda picarse alguno/a: Se trata de que es totalmente monótono,aburrido y PENOSO, contestarla una y otra vez. Si lo hago es porque tengo la buena -o mala- costumbre de dar respuesta cuando me llaman. Si me escriben contesto, si recibo un burofax, se que hay que responder, etc, etc. No deseo ofender a esta señora (y menos aún a quien nos lee) y le contesto –más o menos adecuadamente-. Pero de verdad, de la buena, yo prefiero la defensa de las focas... ¡pobrecillas están en vias de extinción!.
Yo prefiero que no hablen de mí (al contrario que la Sra. Llerdà, según manifiesta en el foro recientemente), a no ser claro está, de algo importante para la asociación gallega o la del barrio. De la primera te recomiendo estar “al loro” del blog pues estoy haciendo lista de las mil y una novedades que tengo para contaros...
b) En referencia al tema de vetarse mensajes en el foro, yo creo -apreciación personal- que todos aquellos que son malsonantes, es decir, que sean simple y llanamente insultos, sí deben ser vetados (cuando Miquel Estapé, cuando Rafael Ros, o cuando quien sea). Lo que ocurre es que ahora se utiliza ese "filtro" para hacer "tongo, tongooo" y dar inmediatez a unos con preferencia a otros (eso cuando no nos prefieren –a algunos- nada de nada…). Si pudiesen borrarnos del mapa ¡ya habrían tomado medidas!;
c) En el pack Grup d'opinió Testafort, Cope, El Mundo, etc... te has descuidado mencionar el Diario ABC, pues a este último me suenan los escritos -con permiso y respeto- del Sr. César Alcalà. Son muy, muy semejantes. Mi auto-pregunta es: ¿será César Alcalà afín a Ciu (no creo que sea a esquerra ¿verdad ¿¿???) por no haber PP en La Roca?.
(Ruego que no se ofenda nadie, pues es mi parecer. Un parecer de persona que conoce "bastante bien" el estilo, maneras y formas de los varones de la derecha. Puesss oyee, a mí se me asemejan...¡qué quieres/quereis que te/os diga!);
Del cierto comentario sobre que el Centro gallego se ha visto involucrado en la política del pueblo, pues que se sepa ¡QUE MUY A MI PESAR!. Mi deber es defender a los socios, así lo hago y así lo haré. Sea quien sea alcalde que se calze si se mete con los gallegos. En el caso en cuestión fue del todo lógico pues la Secretaria de la asociación decía "la verdad, toda la verdad y NADA MAS QUE LA VERDAD":
d) Lo que dices del Sr. Alvarez es, junto con mi propia opinión: "una herejía digna de rojos rebeldes" que es lo que somos. Si lo oístes hablar en el pleno, él Y SOLO ÉL, es el salvador de La Roca (incluso se va a comer pan el fin de semana gracias a su labor). Yo propongo mejor una moción para que sea nombrado SIR. El Sir Alvarez (o el sir, para los amigos). Si incluso estoy por proponer a la marca Mayoral que haga cambio de eslogan!!!. Que cambien el "Mayoral hace amigos" por el de "Alvarez ganando amigos". Es queeeee... como somosssssss...
Para finalizar un comentario "friki" (que sumo al tuyo para dedicárselo a Maria Llerdà):
A mí el "Sir Alvarez" se me parece más a "Sméagol" del libro "El Señor de los Granillos" (digo anillos). Ya sabes... el de "mi tesorooo", solo que en versión local: "mi puebloooo", "solo mioooo". La “inspiración” me ha venido al ver un blog de alguien de ERC (no diré nombres pues esa persona no me ha hecho nada y sus padres son conocidos) que se manifiesta en ese medio aficcionado a la película (El señor de los Anillos). Por cierto, ¡mis felicitaciones para él y su blog! (y lo digo sin ironía).
Ya te he dicho que era un comentario "friki"... (habrá que decirle a la amiga Maria que riña al chico ¡!!!!!!!!!!).
Un abrazo solidario.
Balbina