dijous, 19 de maig del 2011

El que alguns entenen com a resum : el video del debat

Ahir va aparéixer al bloc del l'alcaldable socialista, en Miquel Estapé, un suposat vídeo resum del debat celebrat el passat dimarts 17 de maig al Centre Cultural de La Roca del Vallès. L'aparició i difusió del video ha indignat a la resta de partits que el titllen de parcial i electoralista, cosa que compartim totalment, però què altra cosa podem esperar de qui està llançant la casa per la finestra per poder guanyar les eleccions ?

Corre una nota de premsa entre els partits que demana la retirada del video i que demanin disculpes per la manipulació i publicació del video, a la qual nosaltres, Iniciativa per Catalunya Verds, no ens sumarem perquè :

  • Entenem que aquest video ha estat enregistrat amb els seus mitjans i amb autorització de tots els partits.
  • Ells són propietaris del material enregistrat.
  • Que el vulguin retirar és un qüestió interna d'aquest partit.
  • Que tal i com s'està desenvolupant la campanya, ja ens esperàvem alguna cosa així.

I que no ens sumem no vol dir que li estiguem fent el joc al PSC (seguiu llegint si us plau) sino que no volem anar de la ma de qui ara defensa el joc net en les eleccions i no fa pas tant estava sobre una estrada insultant als altres partits o fa 4 anys va bloquejar tots els espais electorals per tal que els altres no poguessin celebrar actes.

La nostra posició oficial sobre el tema del video és la que segueix, assumint els plantejaments anteriors i aportant que :

  • Considerem que l'edició del video publicat pel PSC és un panfleto electoralista en el qual el Sr. Estapé és el centre i qui concentra més minuts.
  • Com que entenem que el video és un panfleto propagandístic, està en la seva ma la retirada o no del mateix, però en qualsevol cas a nosaltres ens dóna exàctament igual el que facin. Nosaltres hem baixat una còpia del YouTube per arxivar ja que sortim en ell.
  • No ens sembla ètic que el promocionin com a resum. Al títol original del video en cap cas indica resum i sí debat. Sí que creiem que el títol hauria de ser alguna cosa més èpica com "Miquel Estapé contra el món" o "Con Estapé, lo vamos a petar".
  • El muntatge del video ens recorda a l'APM.

Des d'aquí queda dit el que en pensem del tema.

I si no en teniu prou amb el video dels socialistes, us penjem el d'en Dani i altres companys d'ICV de la comarca.






Salut i endavant!